Search

Nieuws groep 1/2a

De Noord en Zuidpool 

De komende periode gaan we werken over de Noord- en Zuidpool. Een project over ijsberen en pinguïns. Nieuwe woorden over dit thema worden aangeboden. De kinderen leren over het poollicht, de iglo’s, kleding van de eskimo’s, dieren op de noord en Zuidpool, het klimaat op de polen enz.. We werken naar aanleiding van het boek Willewete “de Noordpool en de Zuidpool.” De taal- en rekenlessen passen we op het thema aan. Zo moeten ze goed luisteren naar een rijtje van drie of vier woorden. Daarna gaan ze vertellen welk woord ze het  eerst of laatst hebben gehoord. Bedenken woorden met de p van pinguïn. Maken ze zinnen over de Noordpool en tellen de woorden in de zin. Maken rijmwoorden/ zinnen bij de woorden van ijsbeer, vis, poot, wit, nat buik. En vissen de woorden uit het water.  Met rekenen tellen we de papegaaiduikers. Maar we kunnen ze ook verkort tellen door ze bijvoorbeeld met twee tegelijk te tellen. We spiegelen de ijsbergen die we hebben gemaakt van blokken, bouwen iglo’s in de hoeken, de huishoek is een Iglo. We tellen de eenden en leggen ze op goede volgorde neer. Van 1 tot 15. We praten over  hoe ijs ontstaat en hoe we dit zo snel mogelijk kunnen laten smelten. We zwemmen als Pinguïns tussen de ijsschotsen en springen als IJsberen over de IJsschotsen. 

De kinderen zijn de afgelopen weken getoetst. Zo hebben we een duidelijk beeld gekregen waar ze de komende tijd nog mee moeten oefenen. We zullen dit met u bespreken op de rapportage-avond 28 februari. De kinderen uit groep 1 krijgen nog geen rapport. Toch willen we graag met u dan de vorderingen doornemen. 

Groep 1 gaat donderdag 2 februari naar de schooltuinen toe voor een winterles. Groep 2 gaat later dit jaar heen. U hoort dit zo snel mogelijk. 

Op woensdag 8 februari gaat groep 1a naar de bibliotheek.

Vereniging