Search

Nieuws groep 3

Wat gaan we snel met het leren van de letters in groep 3! Deze week zijn we gestart met het eerste samenleesboekje. De kinderen zijn ontzettend trots dat ze al zo goed kunnen lezen en dat willen ze graag aan u laten horen komende week. Bent u ook zo enthousiast? Helpt u uw kind om de boekenlegger te denken? Uw kind geeft antwoord op de vraag en u schrijft het antwoord op.

Naast dat we veel leren staat deze week de Kinderboekenweek centraal met als thema opa's & oma's. We praten over ons gezin, onze familie en we maken een stamboom. Deze kunt u volgende week komen bewonderen! Ook bekijken we materialen van vroeger, kijken we filmpjes van vroeger en vertellen we elkaar verhalen over onze eigen opa's & oma's. Er komen zelfs opa's en oma's voorlezen in de klas (zie foto's)!

We kennen inmiddels de letters i, m, v, s, r, o, k, p, e, t, ee, n, eu, b en de ui. Met name de eu en de ui zijn moeilijke letters! Komende week sluiten we kern 2 af. Na de herfstvakantie starten we dan alweer met kern 3!

Van rekenen hebben we blok 1 afgesloten. We kunnen nu tellen t/m 20 en weer terug, kunnen splitsen t/m 10, tellen geld met 1- en 2 euromunten, bouwen met blokjes en leren dat een zwevend blokje niet kan waardoor -ondanks dat je het blokje niet kan zien- er toch een extra blokje is. 
De komende periode gaan we verder met aantallen t/m 10 eerlijk, maar ook oneerlijk te verdelen. Gaan we voor het eerst volumematen ervaren (welk glas zit voller) en gaan we hele uren op de klok leren kijken! Ook gaan we verder met het oefenen van geldrekenen en leren we €10,- inwisselen met €1, €2 en €5.

Woensdag 26 oktober staat een uitje naar de Kinderboerderij gepland van 10.45 - 12.00. Welke ouder kan er met ons mee? Er hangt een inschrijflijst op de deur.

De kijkochtend van vrijdag 07 oktober was een groot succes, van elk kind is er een ouder geweest. Wat waren de kinderen trots alles te kunnen laten zien! Fijn dat u er was!

 

Vereniging