Search

Nieuws groep 3

Vanavond is het zo ver! De kinderen showen hun prachtige lampion langs alle deuren. Ze hebben er ontzettend hun best op gedaan. Ik ben nu al benieuwd naar alle verhalen maandag!

Daarnaast is het Sinterklaas-journaal weer begonnen en komt hij zaterdag in Nederland aan. Veel kinderen voelen hiervan spanning, maar het is ook een hele gezellige tijd. We kijken elke dag het Sinterklaasjournaal en volgen de verhaallijn. In groep 3 zullen we veel gaan werken en knutselen rondom dit thema.

We hebben inmiddels al drie kernen afgesloten van Veilig Leren Lezen. We woorden en letters die we erbij hebben geleerd zijn poes, koek, doos, ijs en zeep. Wist u dat de kinderen een trucje met hun vuisten hebben geleerd om goed de letter b en de letter d uit elkaar te kunnen houden? Ook hebben we er weer andere klankgebaren bij geleerd. Juf Marjon toetst de drie kernen die we hebben gehad vandaag en volgende week individueel bij de kinderen. Juf Hanneke staat dan voor de klas. De kinderen krijgen de resultaten mee naar huis. Eventueel kunt u de woorden nog een keer met uw kind oefenen. Wist u dat ze in de bibliotheek ook boekjes hebben die aansluiten bij de methode Veilig Leren Lezen? Zo kan uw kind thuis boekjes lezen met de letters en woorden die ze kennen. Op die manier vergroot het hun leesplezier. Lidmaatschap voor kinderen is gratis.

Met rekenen doen we al best moeilijke dingen! De kinderen kunnen al heel goed klok kijken (hele uren). Maar hoe laat was het 1 uur vroeger? En hoe laat 1 uur later? Over het algemeen vinden de meeste kinderen dit heel moeilijk. Oefent u thuis mee met uw kind? Dit kan heel gemakkelijk met een wandklok waar de batterij uit is.

Ook meten we met een kralenliniaal stroken van papier. Als een strookje samen 10 centimeter is en ik knip het strookje bij 4 cm af, hoe lang is dan het andere strookje dat overblijft? Ook dit vinden veel kinderen lastig. Belangrijk bij deze oefening is dat de kinderen goed kunnen splitsen t/m 10.
Thuis kunnen de kinderen bijvoorbeeld oefenen met pepernoten: 'ik leg 9 pepernoten op tafel. Ogen dicht, ik eet er een paar op! Tel maar hoeveel er nu op de tafel liggen. Hoeveel heb ik er opgegeten?' En niet alle pepernootjes opeten hoor papa's & mama's!

 

 

Vereniging