Search

Nieuws groep 4

23 januari zijn we  met groep 4 naar de tuintjes geweest.

Wat een geluk want het was best koud, maar we hadden er prachtig zonnig weer bij! We werden in het mooie natuurlokaal ontvangen met opgezette kleine dieren die je in de winter tegen kunt komen. Zo waren er vogeltjes, egels en nog veel meer.

De leerlingen mochten eerst naar een powerpoint kijken over het leven van dieren in de winter. Hierna werden er groepjes gemaakt. Ze kregen kaartjes met een afbeelding uit de powerpoint uitgedeeld, waarmee ze een vraag konden beantwoorden en ze mochten een vogelvoederbekertje maken!

Vanwege de groepsgrootte ging om de beurt eerst een deel van de groep naar buiten op onderzoek hoe de dieren in de winter leven of ze volgden de les in het lokaal. De kinderen leerden dat sommige dieren een winterslaap houden en hoe ze dit doen. En dat je aan de sporen van dieren kunt zien welk dier er leeft. Op de grote zandheuvel waren mooie pootafdrukken van de dieren goed te zien.

Al met al een mooie middag en ... de vogelvoederbakjes konden na een nachtje stollen van het vet, mee naar huis. Oh, en hulpmoeder van Sverre, Valentijn, Thomas, Taco en Linde: bedankt dat jullie met ons mee wilden gaan!

Juf Helen

Vereniging