Search

Nieuws groep 6

06

Deze week begon de kinderboekenweek. Het thema is 'gruwelijk eng', en daar is van alles bij te bedenken! We hebben al twee leuke creatieve opdrachten gemaakt, kom ze gerust bekijken! Ook doen we een verhalenwedstrijd, en hadden we vrijdag het klassenkampioenschap voorlezen in de klas. De wedstrijd werd gewonnen door Megan, van harte gefeliciteerd! En Mido, Hidde, Thijn, Adam en Maria: we zijn erg trots op jullie deelname, jullie hebben het heel knap gedaan. Het was lastig een winnaar te kiezen!
Volgende week vrijdag gaan we op voor het schoolkampioenschap.

[Lees meer...]

14

 

We zijn los! Het schooljaar is begonnen!

We hebben de afgelopen 3 weken veel aandacht besteed aan het project 'Goed van Start'. Dit betekent dat we veel aandacht hebben besteed aan de groepsvormende spelletjes, klassenvergaderingen en het opstellen van groepsregels. Een fijne sfeer in de groep vinden wij belangrijk en nodig om tot ontwikkeling te komen. Voelt een kind zich goed dan durft het antwoorden te geven, vragen te stellen, een mening te geven en nog zo veel meer! Voor de juffen was het fijn om de kinderen goed te leren kennen.

Dit jaar hebben we een nieuwe leerling in de groep. Bao Ky zal vorig jaar in de schakelgroep en is nu in onze groep ingestroomd, welkom Bao Ky! Fijn dat je bij ons in de groep zit.

Afgelopen week hebben we ouders gesproken in het 'kennismakingsgesprek'. Het was prettig om u te spreken over uw kind, zo leren we uw kind nog beter kennen.

Maandag 25 september hopen we u allemaal te zien op de ouderavond. Van 19.30 - 20.15 uur. We zullen uitleg geven over wat er in groep 6 aan de orde komt in de lessen, hoe we in groep 6 werken aan Dalton, wat we aan huiswerk mee zullen geven, uitleg van de plaatsingswijzer. Kortom een belangrijke avond. We hopen u allen te zien.

De afgelopen weken zijn al een aantal kinderen die hun verjaardag hebben gevierd in de klas. Dit schooljaar mogen de kinderen juf Anneke (directrice), juf Jose(administratie) en juf Ineke(concierge) persoonlijk bezoeken voor een felicitatie en traktatie. De traktatie voor de overige juffen en meesters mag in de personeelskamer/keuken gezet worden. Zo houden we de rust in de groepen en worden lessen niet onderbroken. Natuurlijk wordt er in de klas uitgebreid gezongen en mag er getrakteerd worden!

We hopen er een fijn jaar van te maken!

[Lees meer...]

Vereniging