Search

Nieuws groep 7

Beste ouders en kinderen,

 

Wat hebben we een heerlijke pepernoten gebakken vandaag. Onder leiding van Regina en Annemiek hebben de kinderen zich vandaag kunnen uitleven in de keuken. Nogmaals heel erg bedankt voor jullie hulp Annemiek en Regina. Naast het bakken was er ook nog tijd voor gamen. De kinderen hadden namelijk 20 muntjes gespaard, waardoor ze een beloning mochten bedenken. Foto's van het pepernoten bakken staan op onze groepspagina.

 

Naast deze ontspanning hebben we ons ook nog flink ingespannen. Zo hebben we van alles geleerd over nepkleding (nieuwsbegrip - begrijpend lezen) en hebben we deze week onze rekentoets gemaakt. Met spelling hebben we het gehad over woorden met -th en werkwoorden in de verleden tijd. Met taal kwamen het lijdend voorwerp en leenwoorden aan bod.

 

Afgelopen dinsdag hebben we een supergezellige middag gehad op de ijsbaan op de 'Grote markt'. Dit had niet gekund zonder de hulp van ouders en meester Tim. Heel erg bedankt voor het organiseren meester Tim en ook ouders heel erg bedankt voor jullie hulp!

 

Wat betreft het huiswerk zijn er toch nog wat onduidelijkheden. Op onze groepspagina staat in de agenda wat er op het programma staat. Hier staat wanneer er een toets is en wanneer er iets ingeleverd moet worden. Bij belangrijke documenten staan de leerbladen die horen bij de toetsen, ruim van te voren klaar. Elke maandag nemen de kinderen hun huiswerkmapje mee. Hier krijgen ze de leerbladen dan ook nog op papier mee naar huis. Op het bord in de klas staat precies wanneer er een toets is of wanneer er iets ingeleverd moet worden. Alle stof wordt in de les behandeld, dus door heel goed op te letten en door heel goed mee te doen, kun je al een heel eind komen. Blijkt dat het dan alsnog te moeilijk is dan kan dit gebeuren, dat betekent dat we met dit onderdeel nog even wat extra moeten oefenen.

 

Komende maandag vieren we het sinterklaasfeest in de klas. De surprise met gedicht mag voor 8.20 uur in de klas worden gezet. Na het uitpakspel dat we gaan spelen hebben de kinderen vanaf 12.30 uur de keuze uit drie onderdelen: film kijken, gezelschapsspelletjes doen (dus niet op de computer) en knutselen. Kinderen die spelletjes willen doen, mogen of zelf spelletjes meenemen naar school of een spelletje kiezen uit de kast.

 

Op onze groepspagina staat ten slotte nog een erg bijzonder filmpje van de klas. In dit filmpje ziet u de kinderen in actie bij de gastles 'On Wheels' van een aantal weken geleden. Veel kijkplezier.

 

Met vriendelijke groet,

 

Wilfred Dijkstra

Vereniging