Search

Nieuws groep 1/2a

Na een lange zomervakantie was het voor ons allemaal weer even wennen om naar school te gaan. Fijn dat iedereen weer gezond en wel op school is. 

We gaan de komende periode werken aan de volgende doelen:

Groep 1 Taal: We leren luisteren naar geluiden, we leren onthouden en herkennen. Wat hoor je, we leren nazeggen en nazingen van kort/lange woorden en korte/lange zinnen.

Groep 2 Taal: Veel herhalen van bovengenoemde en zinnen en woorden. Ze leren het verschil tussen woorden en zinnen, ze leren van een woord een zin maken. Ook leren rijmen komt aan bod.

Groep 1 Rekenen: leren omgaan met de telrij, cijferbeelden en hoeveelheden herkennen (tot 12). Heen en terug tellen, rangtelwoorden leren.

Groep 2 Rekenen: Leren omgaan met de telrij tot 20, getalbeelden herkennen, leren omgaan met erbij (meer) en eraf (minder) situaties. Splitsen tot 10.

Vrijdag 14 september komt de schoolfotograaf. We hopen dat alle kinderen dan in hun mooiste kleren op school komen en we er weer een gezellige foto van kunnen maken.

Dinsdag 9 oktober gaan we voor het eerst naar de schooltuintjes. We gaan dan ontdekken wat er in de herfst allemaal te doen is op de tuinen. We gaan van 8:45 - 9:45 uur. U kunt uw kinderen eventueel laarsjes meegeven aangezien de schoenen vies kunnen worden. We zoeken nog ouders die mee zouden willen als begeleiders.

.

 

Vereniging