Search

Nieuws groep 1/2a

Na een lange zomervakantie was het voor ons allemaal weer even wennen om naar school te gaan. Inmiddels hebben we allemaal onze draai hierin weer gevonden en leren we al weer van alles.

Groep1. Taal; We leren luisteren naar geluiden, we leren onthouden en herkennen. Wat hoor je, we leren nazeggen en nazingen van kort/lange woorden en korte/lange zinnen.

Groep 2. Veel herhalen van bovengenoemde en zinnen en woorden. Ze leren het verschil tussen woorden en zinnen, ze leren van een woord een zin maken. Ook leren rijmen komt aan bod.

Groep 1. Rekenen; leren omgaan met de telrij, cijferbeelden en hoeveelheden herkennen (tot 12). Heen en terug tellen, rangtelwoorden leren.

Groep 2. Leren omgaan met de telrij tot 20, getalbeelden herkennen, leren omgaan met erbij (meer) en eraf (minder) situaties. Splitsen tot 10.


We zingen liedjes over draken, de trein, bellen blazen en naar de bieb gaan. En dat doen we met veel plezier en enthousiastme.

                           

Vrijdag 15 september zijn we met z'n allen leuk op de foto gekomen. Gelukkig was iedereen aanwezig.

Belangrijke momenten !!

De schooltuin; Maandag 2 oktober van 10.30 tot 12.00 gaat groep 1/2a naar de schooltuin. Er zijn nog steeds een paar ouders nodig om groepjes kinderen te begeleiden. Rubberlaarzen en zo nodig regenkleding is handig. Aanmelden bij juf mag.

Woensdag 4 oktober om 9.00 een voorstelling in het speellokaal.

19 en 20 oktober worden de kinderen van groep 2 getoetst op het gebied van taalontwikkeling met als doel zicht te krijgen op de beginsituatie.

 

Vereniging