Search

Nieuws groep 1/2a

Thema; boerderij, lente en Pasen,

Afgelopen weekend hebben we Pasen gevierd. Met de kinderen hebben we op de donderdag ervoor een paasontbijt gehad met heerlijke broodjes en (chocolade) eieren. We hebben een paasfilm gezien en mooie liedjes gezongen over het nieuwe leven in de lente. Thema de boerderij spreekt de kinderen erg aan. Ze zijn leuk aan het spelen in de (boerderij)hoeken, maken stallen voor de dieren. Verkopen het eten in de boerderijwinkel van wat er zoal op een boerderij te vinden is.

Groep 1 kan al goed tellen tot 10 en kent de bijpassende cijfersymbolen. Groep 2 kan al tot 20 tellen. Ook kunnen  ze de buurgetallen aangeven en met sprongen van 2 tellen. Rekenbegrippen komen ook langs in dit thema. Ze leren de flessen met “melk” van leeg naar vol te zetten, kunnen eierdozen vullen met veel of weinig eieren. Ze kunnen benoemen waar de dieren staan. Voor de boerderij, achter de boom, tussen de koeien enz. Ook leren we een plattegrond te lezen en te maken. Op de plattegrond van de klas zetten we een kruisje en zo kunnen we het varkentje in de klas terug vinden. Ook leren we hoe we een korte of lange route kunnen lopen. 

Het boek : Max de rode tracktor staat centraal, maar ook ander boeken over de boerderij worden behandeld. Zoals; Dotties eieren,  Dotties kuikens, Wie heeft er op mijn kop gepoept enz.  We maken mooie zinnen over de boerderij met de woorden die we hebben aangeleerd.  We leren hoe de jongen van de boerderijdieren heten en welk geluid ze maken. Ook rijmen we met allerlei woorden, versjes en liedjes.

We hakken en plakken de woorden met drie klanken:  k/i/p, b/oe/r, h/aa/n, b/i/g,  mocht u het leuk vinden om thuis ook te oefenen met taalspelletjes dan staan er leuke suggesties bij juf janneke.nl: http://https://www.jufjanneke.nl/Project%20boerderij/Auditieve%20oefeningen%20de%20boerderij.pdf
Groep 2 leert ook nog steeds weer nieuwe letters bij. Met drama  en muziek passen we ook onze lessen aan bij het thema.

In de maand april hebben we veel activiteiten op het programma staan. Hier kunnen we ouderhulp goed bij gebruiken. Zonder uw hulp is dit allemaal niet mogelijk. Het volgende hebben we voor u op een rij gezet.

5 april: ouderavond over ouderbetrokkenheid.

5 en 6 april: schoonmaken en verven van de kleuterhal onder schooltijd. ( u kunt zich nog opgeven)

20 april: Koningsspelen ( 8 ouders voor de begeleiding van de groepen. Twee ouders per groepje en 2 ouders voor het smeren van de broodjes)

Vereniging