Search

Nieuws groep 1/2b

April,                                                                                                 

De kinderen van de groepen 1 gaan de komende weken samen met een tutor van groep 8 werken met de verteltassen. In de tassen zit een prentenboek met daarbij passende spelletjes. De kinderen worden voorgelezen door hun tutor. Daarna bespreken ze het verhaal. Moeilijke woorden worden uitgelegd en het verhaal navertellen in goede zinnen wordt gestimuleerd. Ouders die deze verteltassen maken hebben a.s maandag 4 april weer een knutselochtend bij ons in de hal. U wordt uitgenodigd om hier een kijkje te nemen. De verteltassen kunt u inzien maar u mag natuurlijk ook aanschuiven voor een kopje koffie/ thee. Mocht u het ook leuk vinden om mee te helpen dan kunt u voor meer informatie bij de ouders van de verteltassen terecht. Zij zullen u enthousiast kunnen vertellen waar ze mee bezig zijn. 

 

Dottie's eieren en het boek Dotties kuikens staan de komende weken centraal. Via onderstaande link kunt u het boek digitaal bekijken en beluisteren.  https://www.youtube.com/watch?v=5LPP87UUYUk    

Tijdens dit project gaan we elke dag een ei van Dottie openmaken. In ieder ei zit een activiteit die te maken heeft met het boek. Zo leggen we de genummerde eieren op volgorde van 1 t/m 10, We springen met de lammetjes van laag naar hoog, we meten het stro van de koe met blokjes, we verstoppen ons in het hondenhok. ( begrippen in, achter, op enz. oefenen) en we leren de namen van de dieren en hun jongen. Een boerderij wordt er gemaakt tijdens het keuzewerk. Dit doen we samen met een groepje. We noemen dit samenwerkend leren. Iedereen in de groep krijgt een rol. Zo moet de materialenbaas zorgen voor de materialen. De stiltekapitein zorgt dat iedereen rustig werkt, de tijdbewaker houdt de tijd in de gaten en de aanmoediger zorgt ervoor dat iedereen gemotiveerd werkt. Zo maken ze samen een prachtige poster waar alle dieren, hun jongen en hun hokken op te zien zijn. U kunt ze bewonderen in de klas. 

Een leuk opzegversje die we gaan leren: 

Eenentwintig lange dagen 
zat ik in mijn kippenei 
ik wil er uit 
ik wil vrij 
Ik prik een gaatje in het ei 
nog een stukje…….. 
nog een rukje…….. 
wat is dat een zwaar karwei. 

Even rusten, even hijgen 
even droge veertjes krijgen, 
even pootjes uitproberen, 
en dan loop ik 
en dan kruip ik 
lekker onder moeders veren 

 

 

Vereniging