Search

Nieuws groep 1/2b

Hoera weer naar school!

 

Dit is het thema waar we dit schooljaar mee starten. Het boek van Dorus staat centraal. Afgelopen vrijdag hebben we een rondleiding door de school gemaakt. Er hingen namelijk allemaal voorwerpen bij ons aan de kapstok en die hebben we allemaal weer opgeruimd op de juiste plek. Zo weten we nu waar de keuken is, waar de kinderen van groep 3 nu zitten, het kamertje van Anneke kunnen we vinden en ook hebben we kunnen zien hoe rustig de kinderen van de bovenbouw al kunnen werken. We begrijpen nu heel goed dat we hun niet mogen storen op het plein.

We leren elkaars naam kennen door allerlei spelletjes te doen en oefenen ook al weer in het samenwerken tijdens de kring. Overleggen met je schouderaatje gaat al heel goed.

 

Voor groep 1 doen we eenvoudige luisterspelletjes in de kring: We leren luisteren naar geluiden, we leren onthouden en herkennen. Wat hoor je?  We leren nazeggen en nazingen van kort/lange woorden en korte/lange zinnen.

Waar heeft kikker zich verstop? Een erg leuk spel waar iedereen geconcentreerd aan mee deed. Voor rekenen zeggen we de telrij op tot 10 en maken ze kennis met de eerste cijfers 1 t/m 3. Ook mogen ze tellen hoeveel schaapjes er achter Dorus staan. Tellen van aantallen is erg belangrijk. We oefenen eerst t/m 6. Ook maken ze kennis met de rangtelwoorden. Waar staat het schaapje in de rij? ( Op de eerste, tweede, derde enz plek.) Alles doen we spelenderwijs. We merken nu al dat alle kinderen erg betrokken zijn en genieten van deze activiteiten.

 

Voor groep 2 herhalen we de eerste weken wat ze in groep 1 hebben geleerd. Voor rekenen herhalen we het tellen tot 20 en het terugtellen, de rangtelwoorden, de cijfers t/m 10 en oefenen we met erbij ( eentje meer) en eraf ( eentje minder) De rekenbegrippen herhalen we ook ( verschil lang/ kort, groot/ klein, meer / minder enz) Voor taal maken we mooie zinnen van de aangeleerde woorden en bespreken we het verschil tussen woorden en zinnen. Ook oefenen  we met rijmwoorden. Wat rijmt er op jas, peer, brood, sap. Dorus leert ons een rijmversje aan:

Hocus pocus pas

Ik ben zo in mijn sas

Met mijnmooie schooltas

Loop ik naar mijn nieuwe klas.

Het klappen van namen en woorden herhalen we elke dag. We merken dat dit nog moeilijk is voor veel kinderen.

 

 Vrijdag 14 september komt de schoolfotograaf. We hopen dat alle kinderen dan in hun mooiste kleren op school komen en we er weer een gezellige foto van kunnen maken.

 

Dinsdag 9 oktober gaan we voor het eerst naar de schooltuintjes. We gaan dan ontdekken wat er in de herfst allemaal te doen is op de tuinen. We gaan van 10.30 uur tot 11.30 uur. U kunt uw kinderen eventueel laarsjes meegeven als de schoenen niet vies mogen worden. We zoeken nog ouders die mee zouden willen als begeleiders.

 

Op de dinsdag, woensdag en donderdag komt juf Karina ons helpen in de klas. Zij assisteert zowel in groep 1/2a als in groep1/2 b. We zijn erg blij met haar hulp.

 

We wensen iedereen een mooi schooljaar toe.

Vereniging