Search

Nieuws groep 4

Na een welverdiende vakantie zijn we samen aan het nieuwe schooljaar begonnen. Dat was best even weer wennen. Wat is mijn plekje? Bij wie zit ik in het groepje? Hoe zal het allemaal gaan? Een nieuwe klas, twee nieuwe juffen, heel veel bekende vriendjes. Gezonde spanning voor een nieuw jaar. Gelukkig is voor de meeste kinderen de overgang van groep 3 naar groep 4 soepel verlopen. De tekst 'welkom' en de namen van alle kinderen in de klas zijn nog steeds te lezen op het raam. 

 
Tijdens de lessen 'Goed van Start' hebben we in de klas gesproken waar wij dit jaar in geloven. Onze missie is: 'Wij worden nummer 1 (bijna) meteen!  Hop hop hop, wij geven nooit op! Samen aan het werk, samen staan we sterk!' We geloven allemaal dat we van dit schooljaar een topjaar gaan maken. Daar hebben we elkaar voor nodig en daarom hebben we gesproken over wat we belangrijk vinden in de klas, hoe we met elkaar omgaan en welke afspraken we met elkaar maken.  In het verlengde daarvan willen we alle ouders bedanken voor alle informatie tijdens de fijne en open omgekeerde gesprekken. Want samen met kinderen én ouders zorgen we ervoor dat het ook echt een topjaar wordt. 
 
De afgelopen weken hebben we veel aandacht besteed aan werktempo en focus op het werk. In vergelijking met groep 3 komt hier in groep 4 een duidelijk stapje bovenop. We vinden het met elkaar belangrijk dat ons oefenwerk tijdens de lessen af komt. Want hoe meer je oefent, hoe beter je  leerstof onder de knie krijgt. We zijn er ontzettend trots op hoe hard en zachtjes we met elkaar kunnen werken en verdienen daar ook regelmatig mascottes mee!
 
Tussendoor is er veel ruimte om op een leuke manier dingen met elkaar te oefenen. Zo oefenden we in de kleedkamer bij gym met rekenen Wat zijn de buurgetallen van 16? (15 en 17). En welk verliefde hart hoort  er bij het getal 7? (3, want 3 en 7 is samen 10). Ook zingen we in de klas regelmatig een lied of doen we een kort spelletje tussendoor. 
 
Tot de herfstvakantie besteden we aandacht aan de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is 'gruwelijk eng'. We tekenen monsters, zingen over tovenaars, schrijven spookverhalen en maken een korte film. Ook praten veel met elkaar. Wat doe je bijvoorbeeld wanneer je een boek leest die je te eng vindt en waar je de rillingen van krijgt? Griezelen op een leuke manier dus. 
 

 

Vereniging