Search

Nieuws groep 5

Infoblad Maart 2017

De kinderen hebben in de maand februari hard gewerkt om de CITO’s te maken. Daarna hebben zij hun resultaten meegekregen en een nieuw rapport.
De kinderen zijn druk bezig met de PowerPoints voor de boekbesprekingen. We zien de meest prachtige PowerPoints voorbij komen. Ook de complimenten voor broers/zussen/ouders.

We zijn met Grenzeloos (aardrijkskunde) bezig geweest met de provincies van Nederland en de grote vijf dieren van Nederland. We gaan de komende lessen bezig met het kompas en zelf een landkaart maken.
U krijgt via de mail informatie over de datum van de toets en in de bijlage het leerblad, zodat het leerblad niet meer wegwaait of wordt opgegeten door de hond.

Met rekenen leren we hondertallen, tientallen en enkelen van elkaar te onderscheiden en stapsgewijs op te tellen of af te trekken. Ook zijn we veel bezig met de tafel splits sommen (5x15).
Het is belangrijk om de tafels goed te blijven oefenen.

Kinderen die mee hebben gedaan met B-slim activiteiten mogen binnenkort een enquête invullen die anoniem wordt verwerkt. Meester Tim van gym neemt hierin het initiatief.

We proberen dagelijks even lekker te zingen, dansen of een drama spelletje te doen. Verder oefenen we het complimenten geven aan elkaar. Leuk om te zien hoe goed we dit al kunnen.

 

Juf Janny en meester Hesron

Vereniging