Search

Nieuws groep 7

Beste ouders,

Welkom in groep 7. Veel van u hebben we al even kort mogen ontmoeten op school. Met de andere ouders zullen we kennismaken bij de omgekeerde 10-minuten gesprekken op dinsdag 19 september. De eerste schooldagen zitten er weer op. De kinderen hebben van alles verteld over de vakantie en we zijn ook langzaam maar zeker begonnen met wat dingen te herhalen van groep 6. We komen bijna tijd te kort want de schooldagen vliegen voorbij.

Net als vorig jaar hebben de kinderen op dinsdag en donderdag gym van meester Tim. We douchen niet na de les. Met een washandje kunnen de kinderen zich even snel wassen. Het dragen van gymschoenen is verplicht. Op dinsdag starten we in de gymzaal. De kinderen moeten zelf naar de gymzaal komen en moeten om 08:30 uur aangekleed in de zaal zitten. Op donderdag gymmen we als laatste groep. Om 14.00 mogen de kinderen daarom vanaf de gymzaal zelfstandig naar huis.

Via onze groepspagina op de website worden jullie op de hoogte gebracht van bijzondere activiteiten. Maar ook inhoudelijk zullen er dingen te vinden zijn: wat leren we in de klas? Wat houdt ons bezig? Ook foto's en eventuele filmpjes zullen op de website verschijnen. In de agenda staan belangrijke data. Dus bezoek onze groepspagina regelmatig.

Tot de herfstvakantie gaan we elke week op vrijdag naar de schooltuinen. We werken van 13.00 uur tot 14.00 in de tuinen. Om 14.00 uur mogen de kinderen zelf vanaf de tuintjes naar huis gaan. Als u dit niet fijn vindt, mag uw kind natuurlijk ook met meester Wilfred terug naar school lopen. Dit kunt u aan Wilfred doorgeven. Omdat we elke week gaan oogsten, is het handig dat de kinderen elke week een extra tas meenemen voor de oogst.

Met het versturen van deze mail heeft u ook gelijk onze e-mailadressen. Wilt u iets doorgeven of een afspraak maken om iets te bespreken, kunt u ons een berichtje sturen. Dit is handig als het niet uitkomt om langs te komen op school.

Dit schooljaar krijgen de kinderen naast het ‘reguliere huiswerk’ (Topo, Wereldoriëntatie enz.) ook wekelijks de opdracht om thuis aan het einde van de week te vertellen wat ze de afgelopen week hebben geleerd. Het zou fijn zijn als u hier samen met uw kind een vast momentje voor prikt. Door iets zelf te kunnen uitleggen moeten de kinderen de stof goed beheersen, en dit is natuurlijk het doel. Als de kinderen het nog niet helemaal goed kunnen uitleggen is dit ook niet erg, dan kunnen ze dit maandag vertellen en dan kunnen we hier mooi extra mee gaan oefenen.

Ten slotte zijn we nog op zoek naar een enthousiaste groepsouder. Het mogen er natuurlijk ook meer zijn J. Als u wilt weten wat dit precies inhoudt, loop dan gerust even binnen na schooltijd.

We hopen dat we er een erg leuk en leerzaam schooljaar van gaan maken met z’n allen. We hebben er in ieder geval enorm veel zin in.

Hartelijke groeten,

Janine en Wilfred

Vereniging