Kinderfysio Noord

De meeste kinderen houden van bewegen. Sommige kinderen zijn goed in rennen en springen, andere kinderen in knippen. Iedereen kan wel iets goed en heeft moeite met iets anders. Een aantal kinderen hebben extra oefening nodig om een bepaalde vaardigheid te leren, bijvoorbeeld schrijven.

Schrijven met de hand is een complexe motorische taak. We zien regelmatig kinderen met een moeilijk leesbaar handschrift, zere schrijfhanden, kinderen die langzaam schrijven of moeite hebben met knippen of veters strikken. Met kinderfysiotherapie kunnen we kinderen helpen naar een leesbaar handschrift en meestal ook naar meer plezier in het schrijven.

In een mooie samenwerking met Kinderfysio Noord is kinderfysiotherapeut Djoeke Brons een dagdeel per week aanwezig op de Heerdstee. Leerlingen kunnen door de leerkracht, intern begeleider of ouders aangemeld worden voor o.a schrijftherapie door de kinderfysiotherapeut op school. Er zijn geen kosten verbonden aan kinderfysiotherapie.

Over ons

Op christelijk IKC De Heerdstee halen wij het beste uit elk kind. Wij staan voor persoonlijke kinderopvang en goed onderwijs in een kleinschalig gebouw.

De Heerdstee is onderdeel van de VCOG

Een VCOG-school

Adres en telefoon
Bentismaheerd 1
9736 EA Groningen
050 5417232
[email protected]


Privacy

Privacy Statement