Onze opbrengsten

We zijn trots op onze opbrengsten. De eindscores van onze leerlingen zijn goed en de school wordt door ouders en kinderen met mooie cijfers gewaardeerd.

Eindopbrengsten

Bij de doorstroomtoets van schooljaar 2023-2024 haalde 96% van de leerlingen in groep 8 het basisniveau 1F. Dit niveau zou het overgrote deel van de leerlingen aan het einde van de basisschool tenminste moeten beheersen. Daarnaast heeft de overheid de ambitie dat een groot deel van de basisschoolleerlingen een hoger niveau haalt: het streefniveau. Voor taal is dat het 2F-niveau en voor rekenen is het 1S-niveau. 58% van onze leerlingen in groep 8 haalde dat niveau, ruim boven het landelijk gemiddelde van 49% voor scholen met een gelijkwaardige populatie.

Aan het einde van schooljaar 2023-2024 liet de IEP-eindtoets de volgende adviezen t.a.v. schooltype zien:

  • VMBO BB/KB – 7%
  • VMBO KB/GL-TL – 41%
  • VMBO GL-TL/HAVO – 11%
  • HAVO/VWO – 30%
  • VWO – 11%

We zijn trots op het onderwijs op IKC de Heerdstee en de persoonlijke aandacht die we leerlingen dankzij onze kleinschaligheid kunnen bieden.

Waardering

In de meest recente tevredenheidspeiling (2022 – uitgevoerd door BvPO Bureau voor Praktijkgericht Onderzoek) waarderen de ouders onze school met een 7,7 (zeer tevreden) en leerlingen zelfs met een 8 (goed)! We vinden het belangrijk dat leerlingen zich thuis voelen op de school en dat ouders tevreden zijn over het onderwijs dat wij bieden.

Ouders waarderen met name de veiligheid op school (100%), het plezier in schoolgaan (98%), de vakbekwaamheid van leerkrachten (98%), het leereffect (96%) en het aansluiten op niveau (96%).

Leerlingen zijn blij met de hulp door de leerkracht (92%), dat we zuinig zijn op onze spullen (90%), dat kinderen niet worden buitengesloten (90%), de duidelijkheid van de schoolregels (86%) en ze uiten hun algemene waardering over de klas (83%).

Deze uitslagen motiveren ons om te blijven werken aan de kwaliteit van ons IKC. Benieuwd geworden naar ons IKC? Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek en een rondleiding.

Over ons

Op christelijk IKC De Heerdstee halen wij het beste uit elk kind. Wij staan voor persoonlijke kinderopvang en goed onderwijs in een kleinschalig gebouw.

De Heerdstee is onderdeel van de VCOG

Een VCOG-school

Adres en telefoon
Bentismaheerd 1
9736 EA Groningen
050 5417232
[email protected]


Privacy

Privacy Statement